Home / Wandelroutes Neer

Wandelroutes Neer

Op deze pagina vindt u diverse wandelroutes die door Neer lopen.

Wandelroute 1: Mooie natuurrijke wandelroute door het buitengebied van Neer.

U passeert de Kwirbeek en de bekende peelrandbreuk. U loopt langs de Zelsterbeek en via het laarzenpad (goed schoeisel nodig) langs de Neerbeek weer terug naar Neer. Ook prachtige oude hoeves, wegkruisen en kapelletjes maken deze route de moeite waard.

Wandelroute 2: Ommetje Kinkhoven 

Ommetje Kinkhoven is, zoals de naam van de route al zegt, een korte wandeling door het gebied Kinkhoven, Neer. Ommetje Kinkhoven is een interessante wandelroute door een afwisselend landschap, met water- en bosgebied en historische plekjes.

De wandelroute start bij de Mariakapel. Na enkele honderden meters verandert het landschap: een mooi lager gelegen landschap met een glooiend reliëf. Vervolg de route langs de Neerbeek en de Zandvang en geniet van de mooie natuur langs de oevers van deze beken. Onderweg zijn nog enkele historische bezienswaardigheden te vinden, zoals Hoeve Ghoor en een Wehrmachthuisje. Bij Hoeve Ghoor zijn informatieborden te vinden, die de geschiedenis van “Ghoor” beschrijven.

Wandelroute 3: Langs de geschiedenis van Neer

Maak kennis met de oude historie van het dorpje Neer, gelegen aan de Neerbeek bij rivier de Maas! De wandelroute Langs de geschiedenis van Neer komt voorbij de manderende Neerbeek, de beekkruising, de Schans, de hoofdwegen en andere prachtige natuurgebieden en monumenten.

Vroeger lag het dorp ingeklemd tussen het hoogveen, moerassen en de Maas. Hierdoor lopen nu de hoofdwegen door of langs het dorp.

Daarnaast had het dorp in de Middeleeuwen een omwalling met poorten, een Vrijthof en Gasthuis, wat eigenlijk alleen in steden voorkwam. De poorten werden verdedigd door schutterijen, waarvan er tot na de oorlog nog 5 bestonden. Begin 1200 werd klooster Keizerbosch gesticht. Dit heeft veel invloed gehad op de ontwikkeling van het dorp, met 5 watermolens op de Neerbeek.

Wandelroute 4: Hanssum

Vanuit het dorp Neer heerlijk wandelen richting Maas en haven, in het gebied Hanssum. Prachtig uitzicht op de Maas en het dorpje Beesel.

Het Maasfront Hanssum vervult een belangrijke verbindende recreatieve schakel tussen de steilrand in het noorden van de gemeente en de te ontwikkelen natuur – en recreatiemogelijkheden in het Maasdal tussen Buggenum en Neer aan de zuidkant.

Bovendien verbindt maasfront het op de oostoever gelegen Beesel met het aan de westzijde gelegen unieke beekdalenlandschap. Het Maasfront Hanssum maakt daarmee onderdeel uit van het toeristisch product Maasplassengebied.

Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org