Home / Nieuws / Toneelavond in Neer

Toneelavond in Neer

Gekke höbbe ’t auch neet gemekkelik – Toneelavond  in Neer

Op zaterdag 8 december aanstaande presenteert Toneelvereniging Ons Genoegen ’84  uit St. Joost de Limburgse klucht “Gekke höbbe ’t auch neet gemekkelik”.

Haammaeker Neer. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Kaarten à 9,50 zijn verkrijgbaar bij  Hair Design Slabbers, Napoleonsweg 43  te Neer vanaf 13 november. U kunt ook reserveren:

Bij voorkeur per E-mail: reserveringen@muziekplein.eu

U ontvangt per retourmail een reserveringsnummer en betalingsinstructie.

Telefonisch reserveren is ook mogelijk op maandag t/m vrijdag na 18.00 uur

via het telefoonnummer 06  49 23 57 45 b.g.g. 06 43 47 66 33

Organisatie: Muziekplein Neer.

Waar gaat het deze keer over:

Jonas is net in de vijftig en is van mening dat hij lang genoeg aan het arbeidsproces heeft deelgenomen. Hij smeed het plannetje om, om het zo maar eens te noemen, zich gek te laten verklaren en op de werkvloer laat hij met opzet een flink aantal steken vallen, om zijn zogenaamde overspannen toestand te benadrukken, Door deze voorvallen word hij, op verzoek van  zijn huisarts, voor een periode van drie weken naar een kliniek gestuurd. Zijn buurman en beste vriend, Anton, begeleid hem op die reis.

In deze kliniek wordt men geacht de geestestoestand van Jonas op z’n juiste meritus te beoordelen en voor hem is het dus zaak zich op die plek zo idioot mogelijk voor te doen. De eindconclusie van deze kliniek moet voor hem immers luiden: arbeidsongeschikt voor de rest van zijn leven. Welnu, hij doet er meer dan zijn uiterste best voor en dat zegt eigenlijk al genoeg over het hilarische gehalte van dit verhaal. Of het Jonas uiteindelijk zal lukken om, te midden van een twijfelachtige psychologe, een “zij mag er zeker zijn” verpleegstertje, een op seks beluste masseuse en nog een aantal andere figuren, zijn weg naar een leven zonder slafelijke arbeid te vinden, wordt u pas op het laatste moment uit de doeken gedaan.

 

Bekijk ook:

Nieuwe dirigent Muziekplein

Bas Clabbers is de nieuwe dirigent van fanfare-orkest Excelsior & De Eendracht Fanfare Excelsior uit ...

Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org