Home / Nieuws / Themabijeenkomst: ‘Omgaan met verlies’

Themabijeenkomst: ‘Omgaan met verlies’

Seniorenvereniging Sint Martinus Neer – omgaan met verlies.

Ieder mens maakt in zijn leven het verlies van een dierbare mee: een partner, een ouder, een broer, een zus of een kind. Rouwen is het geven van je eigen antwoord op het verlies van een dierbare. Hoe gaat dat in zijn werk? Moet ik het allemaal toch zelf doen? Of: Wie of wat kan mij hierbij ondersteunen?

Om een antwoord te krijgen op deze en andere vragen organiseert de seniorenvereniging op maandag 23 maart om 14.00 uur in de Haammaeker een themabijeenkomst “Omgaan met verlies”.

De dood van iemand die je lief is, is een ingrijpende verdrietige gebeurtenis. Ouderen die te maken hebben of krijgen met verlies zijn kwetsbaar, vooral als zij hierbij onvoldoende steun krijgen.

Veel van onze leden maken verliezen mee. Toch wordt over deze zaken weinig gesproken.  Een voorlichtingsbijeenkomst  over dit onderwerp in onze  afdeling kan mensen meer houvast geven bij rouwen na een verlies. Er wordt ook ingegaan op rouwen bij * Dementie, * Verhuizen * Verlies van gezondheid e.a..

De bijeenkomst duurt ca. 1 ½ uur en is ook voor niet-leden toegankelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel gaarne even aanmelden bij Annie Hesen, tel. 593173 of Karel Henderikx, tel. 594373

Tenslotte zal het eventuele vervolg uitvoerig worden toegelicht; de ‘Ontmoetingsbijeenkomsten’,  In overleg met de betrokkenen in de zaal zal bekeken worden of er belangstelling is voor vervolgbijeenkomsten, aangeboden door KBO Limburg.

Bekijk ook:

Nieuwe dirigent Muziekplein

Bas Clabbers is de nieuwe dirigent van fanfare-orkest Excelsior & De Eendracht Fanfare Excelsior uit ...

Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org