Home / Nieuws / Optocht Kinjer-OLS 2016 – De Kwir Neer

Optocht Kinjer-OLS 2016 – De Kwir Neer

In Maasmechelen werd het startschot gegeven van het Oud-Limburgs Schuttersfeest.

Zo’n 5000 kinderen en bezoekers woonden de 12de editie van het Kinjer-OLS bij. Na enkele weken onophoudelijke regen was de zon van de partij.

Na de ceremoniële opening, defileerden 21 scholen in hun kleurrijke, zelfgemaakte outfits langs de druk bijgewoonde optochtroute.

Rijen dik stonden de toeschouwers langs de straten om een blik op te vangen van de enthousiaste deelnemers.

Als afsluiter was er de grote prijsuitreiking. Na een spannende wedstrijd is het Basisschool De Driehoek uit Bocholt die trots met het Ummeke naar huis gaat!

Kinjer-OLS
Deelnemers aan het Kinjer-OLS zijn leerlingen van groep 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs en het 5e en 6e leerjaar van het Belgisch basisonderwijs.

Het doel is om hen kennis te laten maken met het schutterswezen. De deelnemende scholen zijn gekoppeld aan een plaatselijke schutterij die hen in de voorbereiding heeft begeleid.

Zo krijgen de kinderen krijgen hulp en uitleg bij het leren marcheren in optocht, muziek maken en schieten met een windbuks.

Bovendien zullen de kinderen zelf hun uniformen en diverse attributen zoals vaandel, koningszilver en muziekinstrumenten knutselen. Uiteindelijk vormen zij een schoolschutterij zijn van minimaal 18 en maximaal 50 leerlingen waarin zoveel mogelijk onderdelen van een schutterij (tamboermaître, muziekkorps, vaandeldrager, koningspaar en schutters) terugkomen.

Bekijk ook:

Nieuwe dirigent Muziekplein

Bas Clabbers is de nieuwe dirigent van fanfare-orkest Excelsior & De Eendracht Fanfare Excelsior uit ...

Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org