Home / Nieuws / Neer in beweging

Neer in beweging

NEER – Op vrijdagochtend 16 november stond de tweede activiteit van KERNgezond Neer van dit schooljaar op de agenda. De kinderen beleefden in gemeenschapshuis De Haammaeker een sportieve ochtend. Ze maakten namelijk kennis met vier verschillende sporten.

In vier groepen gingen de kinderen aan de slag met dans, beugelen, judo en obstacle running. In een half uur per sport kregen ze de beginselen bijgebracht. Frans en Thijs van beugelvereniging Onder Ons Neer leerden de kinderen hoe ze het spelletje het beste konden spelen, de kinderen speelden dan ook mini-wedstrijdjes tegen elkaar. Madeleine van Pulse studeerden een leuk dansje in waarbij iederen enthousiast meedeed.

John van judovereniging Sei-Do leerde de kinderen enkele basistechnieken zoals een worp, een val en een greep. Daarnaast leerden de kinderen hoe ze moeste groeten, en andere normen en waarden die erg belangrijk zijn bij judo. Riwa Beumers nam de kinderen mee in haar passie, de obstacle run. Kinderen sprongen, renden, klauterden en kropen over en onder allerlei uitgezette obstakels heen.

Aan het einde van de ochtend waren de kinderen flink moe maar hadden ze een groot applaus over voor de personen die deze leuke ochtend mogelijk hadden gemaakt.

Bekijk ook:

Nieuwe dirigent Muziekplein

Bas Clabbers is de nieuwe dirigent van fanfare-orkest Excelsior & De Eendracht Fanfare Excelsior uit ...

Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org