Home / Nieuws / Kerst-Lichtjestocht Bs. De Kwir

Kerst-Lichtjestocht Bs. De Kwir

BREDE SCHOOL “DE HOEPEL”, NEER

KerstLichtjestocht

Donderdag 20 december 2018 vindt door de straten van Neer een (Kerst)lichtjestocht plaats. Tussen 18:00 uur en 19:00 uur kan men zich (gratis) inschrijven op de speelplaats van basisschool “De Kwir”.

Ouders, grootouders en kinderen kunnen deelnemen aan deze mooie tocht. Ook mensen die geen kinderen op school hebben mogen deelnemen.

De tocht gaat via  – Kwirpad – Engelmanstraat – Hammermolen – Bypass –Rohrstraat – Eiland – Friedesse Molen – Bergerstraat – Engelmanstraat –Parochiekerk – Kerkplein – Hoogstraat – Kwir – en via Kwirbrug weer terug naar school.

Dit is een gezamenlijke activiteit van alle gebruikers van brede school “De Hoepel. In de vorige editie van 2015 liepen ca. 900 mensen mee door een verlicht Neer .

Op een 9-tal locaties is er een stop waar verschillende activiteiten ( er is een levende kerststal; er wordt een verhaal verteld, er kunnen kerstwensjes worden opgehangen, er zal een tentoonstelling van kerststalletjes gemaakt door leerlingen zijn) plaatsvinden.  Diverse muzikanten en muziekgezelschappen uit Neer zorgen voor levende muziek op de verschillende halteplaatsen.

Op iedere locatie is ook een letter verstopt. Alle deze letters vormen samen een woord. Bij inschrijving krijgen de deelnemers een routebeschrijving en de opdrachtkaart.

Bij terugkomst op school kan deze kaart ingeleverd worden en om 20:30 uur worden onder de goede inzenders een aantal prijzen verdeeld. Tussen ongeveer 20:00 uur en 20:30 uur  vindt er een feestelijke afsluiting plaats op de speelplaats van de school, waarbij iedereen natuurlijk van harte welkom is. De speelplaats zal in kerstsfeer zijn aangekleed. Iedereen kan tegen betaling genieten van een hapje, een drankje en muziek.

De bewoners  die aan der route wonen ontvangen een brief met daarin het verzoek om op donderdag 20 december huis/straat te versieren, zodat de route van de lichtjestocht er mooi feestelijk uitziet. Dit kan met verlichting aan de ramen of huis of waxinelichtjes op de stoep plaatsen etc. Of een andere versiering naar keuze!

Wij hopen dat veel mensen deel zullen nemen aan deze lichtjestocht..

Met vriendelijke kerstgroet,

Werkgroep Kerst brede school  “De Hoepel”

0475-591414

Bekijk ook:

Nieuwe dirigent Muziekplein

Bas Clabbers is de nieuwe dirigent van fanfare-orkest Excelsior & De Eendracht Fanfare Excelsior uit ...

Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org