Home / Gaer nao Naer

Gaer nao Naer

Foto: Piet van Toon
Foto: Piet van Toon

Gaer nao Naer is een slogan die sinds 2008 gebruikt wordt. Deze slogan is ontstaan doordat schutterij Sint Sebastianus uit Neer in 2008 te Opoeteren het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) won. De Bussen Schutten uit Neer deden ook nog lang mee in de strijd om het Ummeke.

Bericht TV Ellef

OPOETEREN (B) – St Sebastianus Neer is winnaar geworden van het OLS 2008. Rond 15.30 uur viel het winnende schot in Opoeteren. Neer versloeg in een spannende finale de schutterij uit Nieuwstadt.

Met de zege van St.Sebastianus keert het OLS volgend jaar weer terug naar Midden-Limburg.

De Bussen Schutten uit Neer konden ook lang meedoen in de finale, maar het was hun dorpsgenoot St Sebastianus uit Neer die rond 14.45 uur de finale aanging met schutterij St.Jan uit Nieuwstadt. Sint Sebastianus uit het Zuid-Limburgse Eys miste op dat moment, en daardoor bleven er nog slechts twee schutterijen over.

Rond 15:25 uur miste Nieuwstadt, maar toen moest Neer nog alle ‘bölkes’ afschieten. Ruim vijf minuten later wist Peter Geenen het winnende schot voor Neer te lossen. En dus was het het zestal van St.Sebastianus dat bij de prijsuitreiking met d’n Um in de handen stond.

Klik hier voor een reportage!

 

Klik hier voor een reportage van het Kinjer OLS 2009 in Neer!
Klik hier voor een reportage van het OLS in Neer (2009).
Klik hier voor een reportage van het kavelen op het OLS (2009).
Extra beeldmateriaal
Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org