Home / Belangrijk / Artiest 1: Laotj ós mer Gewaere

Artiest 1: Laotj ós mer Gewaere

Vorstoetrope 2015Op zaterdag 14 november vindt de ‘Leedjesaovendj’ plaats in Neer. De komende tijd stellen wij u alle artiesten voor die meedoen aan de Leedjesaovendj. We beginnen met de winnaar van het vorige jaar: Laotj ós mer Gewaere.

Wij van Laotj os mer Gewaere bestaan uit Jack Naus, Eugene (Eutje) Theelen, Judith Dekkers (uit Melderslo) en Rob Pouls. 22 jaar geleden zijn Jack en Rob begonnen om mee te doen aan de Leedjesaovendj in Naer. Dit deden
zij destijds met de groep Eine pot naat die bestond uit Mark Frenken, Lydia Klaessen-Blomen, Angelique v. Nieuwenhoven en natuurlijk Jack en Rob.

Bontje Aovendj Naer 2015Met Eine pot naat hebben we nooit de Leedjesaovendj in Naer gewonnen maar wel in ’94 (Beek) en ’96 (Horst) in de finale gestaan van het LVK. Na een aantal jaren met veel lol en plezier met Eine pot naat zijn Jack, Eutje en Rob toen begonnen met Laotj os mer Gewaere.

Van 2009 tot 2011 heeft Mieke Berghs uit Susteren met ons mee gezongen met als hoogtepunt het OLS leedje “Gaer nao Naer”. Met muziek waar Naer in die jaren nog niet helemaal klaar voor was hebben wij met veel lol meegedaan, maar nooit gewonnen tot afgelopen jaar. Mede door het vragen
van Judith, die toen voor de eerste keer meedeed met Laotj os mer Gewaere hebben wij eindelijk een keer op het hoogste podium gestaan. Dat is natuurlijk super.

Komt u ook kijken naar de Leedjesaovendj op zaterdag 14 november in gemeenschapshuis de Haammaeker? 

Laotj ós mer Gewaere (2)

Bekijk ook:

Nieuwe dirigent Muziekplein

Bas Clabbers is de nieuwe dirigent van fanfare-orkest Excelsior & De Eendracht Fanfare Excelsior uit ...

Wordpress Copy paste blocker plugin powered by http://jaspreetchahal.org